top of page
  • Writer's pictureEasyLearning

11 Неймовірних фактів про англійську мову!

Updated: Mar 5, 2018



Англійська мова є однією з найбільш розповсюджених мов у світі, і, згідно з оцінкою Британської Ради, близько 2 мільярдів людей вивчать її до 2020 року. Але що ви знаєте про англійську мову? Ось 11 фактів, які ви (напевно) не знали.


1. Англійська мова - це мова небес!

Ви, можливо, вже знаєте, що англійська мова є мовою багатьох країн (це офіційна мова 67 країн світу), але чи знаєте ви, що це також мова небес? Це правда, адже всі пілоти розмовляють англійською для того, щоб ідентифікувати себе у польотах, незалежно від того, звідки вони родом. І це ще один доказ того, що вивчення англійської мови підвищує можливості працевлаштування у туризмі та міжнародних компаніях.


2. Ти чи я?

Ми постійно використовуємо слова "you" та "I", але яке з цих двох, на вашу думку, є найбільш широко використовуваним? Ви можете бути здивовані, дізнавшись про те, що в англійській мові "you" посідає 18 місце в даній категорії; в той час, як "I" знаходиться аж на 50 місці. Отже, яке найпопулярніше слово в англійській мові? Відповідь - "the".


3. Одна на мільярд!

Якщо б ви виписали кожне число по порядку словами (наприклад, one, two, three, four...), ви б не використали літеру "b" аж до слова "billion" (мільярд)!


4. Ні повторенням!

"Subdermatoglyphic" - це найдовше англійське слово, в якому не повторюються літери. Воно містить 17 букв і це медична назва шару шкіри під кінчиками пальців. Трохи легше вгадати значення слова "uncopyrightable", що має 15 букв без будь-якого повторення, і стосується такої речі, що не може бути захищена авторським правом або комусь належати.


5. Шекспір ​​був архітектором англійської мови

Легендарний драматург славиться багатьма словами і виразами, які ми зараз активно використовуємо на письмі та в розмові. До них відносяться слова "fashionable", "advertising" і "laughable", а також фраза "fight fire with fire", що означає клин клином вибивають.


6. Нові надходження до словника

В англійській мові нове слово додається до словника кожні дві години. Найновіші та найдивніші з них включають "nerdjacking" (для доповнення розмови детальними поясненнями), "undorse" (змінювати політику) та "Mx" (гендерно-нейтральна форма звертання замість використання Mr чи Ms).


7. Те саме слово, різні значення

Ви можете знати "twerk" як популярний і викликаючий танець, але в XVI столітті практично таке ж слово "twirk" означало "закручувати вуса".


8. Походження англійської мови

Англійська походить від давньоанглійської мови, яка є її найдавнішою історичною формою з 5 століття. Потрібно зазначити, що до 15 століття в англійській мові не було пунктуації. Найстарішим давньоанглійським словом, яке використовується досі і зберегло своє первинне значення є слово "town". "Town" має таке ж значення, як і його давньоанглійський відповідник - слово "tun", що означало область проживання.


9. Час рухатися

"Go" - це найкоротше граматично правильне речення в англійській мові.


10. Вороги поетів

В англійській мові немає таких слів, які цілком римуються зі словами "month", "orange", "silver" або "purple".


11. Що таке "aegilops" ?!

Найдовше слово в англійській мові, літери якого розташовані у алфавітному порядку - це слово "aegilops", яке позначає тип рослин.



Маєте питання або зауваження? Ми будемо раді почути кожного.

Щасливого і легкого вам навчання!


91 views0 comments
bottom of page