top of page
  • Writer's pictureEasyLearning

Не можете вивчити нові слова?



З проблемою вивчення нових слів стикається кожен охочий вивчити нову мову. Важливо розуміти, що за день Ви всіх слів не вивчите. Але ми пропонуємо Вам деякі ефективні способи розширити свій вокабуляр, що суттєво спростять це завдання. Пам'ятайте, що регулярність - це ключ до досягнення мети... будь-якої ))



1. Читати, читати та читати.

Чим більше ви читаєте, особливо художньої літератури, а також журналів та газет, тим з більшої кількістю слів Вам доведеться стикнутися. Коли Ви читаєте та зустрічаєте нові слова, намагайтесь зрозуміти значення слова зі змісту речення, якщо не виходить, то шукайте значення у словнику. Цікавий і незвичний словничок, ви можете знайти на Word Info.


2. Ведіть зручний словничок.

Використовуйте ту версію словника, яка Вам найбільше подобається - у друкованому вигляді, мобільному додатку або онлайн. Коли Ви зустрічаєте нове слово, шукайте його в словнику, щоб дізнатися як його правильну вимову, так і значення. Також можете пошукати його синоніми та антоніми (в цьому вам допоможе тезаурус), а також різницю їхнього використання. Пам'ятайте, що найефективніший спосіб вивчити нове слово - в контексті. Тому, намагайтесь записати приклад речення з новим словом. Ви не тільки зрозумієте, як його вживати в контексті, але і побудуєте певні асоціації, які Вам допоможуть закріпити це слово в пам'яті і вживати його у розмові.


3. Нове слово щодня

Нове слово щодня - популярний спосіб збагатити словниковий запас. Самі Ви навряд чи будете планувати список слів на місяць наперед. Деякі он-лайн словники вже роблять цю роботу для Вас, публікуючи у своїх блогах нові слова у рубриці "слово дня" (word of a day) Або ж Ви можете скористатися чудовим планером, який ми створили з цією метою. Щодня протягом тижня, крім ведення власних записів, Ви повинні вивчати нове слово, яке подане цього дня. Слова згруповані за темами, що покращує запам'ятовування. В неділю на Вас чекатиме міні-текст, де вивчені за тиждень слова будуть пропущені, тож Ви зможете навіть себе перевірити ;) Щоденник знайдете на нашому сайті.


4. Зробіть список

Виберіть слова, які Вам складно запам'ятати і роздрукуйте декілька примірників на звичайних аркушах. Приклейте ці аркуші на видних місцях - у ванній (так, щоб Ви бачили, коли чистите зуби), на кухні, в туалеті, чи в будь-якому іншому, зручному для Вас місці. Навіть якщо Ви не будете їх щоразу перечитувати, спрацює зорова пам'ять. Ви здивуєтесь, але зовсім скоро Ви зможете перекласти ці слова, коли вони Вам зустрінуться.


5. Запишіть слова на диктофон

Оберіть певну кількість слів для вивчення (радимо до 20) і запишіть на диктофон. Говоріть переклад, а через декілька секунд - саме слово. Прослуховуйте цей запис по дорозі на роботу чи навчання, або в інший час, коли буде можливість. Намагайтесь пригадати слово, переклад якого прозвучав (для цього і потрібна пауза декілька секунд). Ви не зорієнтуєтесь, як вивчите всі ці слова бездоганно.


6. Грайте в ігри.

Слова, які здаються Вам важкими для запам'ятовування - це прекрасний і веселий інструмент у Вашому прагненні розширити свій словниковий запас. Ігри, які можуть допомогти у вивченні саме такої категорії слів - це кросворди, анаграми, словотвір, Scrabble та інші.


7. Розмовляйте, розмовляйте і розмовляйте!

Просто спілкування з іншими людьми може допомогти Вам у вивченні нових словникових одиниць. Як і при читанні, як тільки Ви почуєте нове слово, спробуйте запам'ятати його, щоб згодом вивчити і додати у свій словниковий запас. Не бійтеся вживати свіжовивчені слова при першій нагоді. Це тільки закріпить їх у Вашій пам'яті і переведе у "активний"словник.



А які способи вивчення нових слів використовуєте Ви? Діліться в коментарях!


82 views0 comments
bottom of page