top of page
  • Writer's pictureEasyLearning

Як вивчити нові слова?



Закрити рукою колонку з перекладом у вашому словнику і зубрити - погана ідея. Звичайно, якщо ці слова вам потрібно не лише для того, щоб завтра здати вчительці на уроці і мати високу оцінку.


Насправді, показником ЯКІСНО! вивчених слів є не оцінка в журналі, а те, чи згадаєте ви ці слова в потрібний момент і чи використаєте у відповідній ситуації. Це називається активним словниковим запасом. Ним ми послуговуємось в розмові чи написанні тексту іноземною мовою, тобто, тоді, коли нам самим потрібно відтворити мову. Натомість, пасивний словниковий запас, який є суттєво більшим, це ті слова, які ми можемо зрозуміти в тексті чи коли почуємо в розмові іншої людини, але вони нам ніколи не спадуть на думку при відтворенні іноземної мови.


І тут, мабуть, у вас виникло питання, ЩО РОБИТИ, щоб збільшити активний словниковий запас? Для цього потрібно стикнутися з новим словом 5 разів. 5 РАЗІВ. П'ЯТЬ РАЗІВ. Так, саме п'ять.


► ПРОЧИТАЙ

в книжках, журналах, блогах, статтях

► ПОЧУЙ

по телевізору, на відео, в аудіокнигах, піснях

► НАПИШИ

в переписках, блогах, на форумах, в текстах, статтях

► ПОДУМАЙ

намагайся використовувати нові слова подумки, описуючи побачене чи роздумуючи про буденне

► СКАЖИ

особисті чи он-лайн розмови, в класі, на роботі, на вулиці


Для того, щоб слово перейшло в активний словиковий запас, воно повинне неодноразово вам зустрічатися. Це так, як ви вивчили рідну мову, будучи дитиною.

Тепер зрозуміло, чому деякі слова, як, наприклад, 'hello', 'danke', 'merci' чи 'adios' запам'ятовуються напрочуд легко. Вони всюди. Ви з ними стикалися тисячі разів. Такі слова навіть знають ті, хто не розмовляють цією мовою. Все через частий контакт. І,

навпаки, чим рідше ви стикаєтесь зі словом, тим складніше його запам'ятати.


ЯК огранізувати часті зустрічі з новими словами? Є декілька способів:


1. ФЛЕШ-КАРТКИ

працюють за принципом постійного повторення слів, які ще не запам'яталися. Ви можете писати картки самостійно, або ж придбати у магазині.


2. ДИВІТЬСЯ СЕРІАЛИ

Виберіть серіал англійською мовою і передивіться всі серії. Ви зрозумієте, що є багато слів які постійно повторюються в конкретному серіалі.


3. ЧИТАЙТЕ БЛОГИ І СТАТТІ НА ТУ САМУ ТЕМУ

Чим ви цікавитесь? Пошукайте статті англійською мовою на цю тему. Ви будете зустрічати певні слова знову і знову.



Що б ви не робили, пам'ятайте, що наш мозок є лінивий і віддає перевагу розвагам. Якщо ви дійсно хочете побачити результат своєї роботи, навчання повинне бути цікавим. Доки ви будете це робити через силу - всі зусилля будуть марними.

62 views0 comments
bottom of page