top of page
  • Writer's pictureEasyLearning

5 помилок, які заважають заговорити англійською

Ви вже тривалий час намагаєтесь опанувати англійську, але вона Вам вперто не піддається? Ми знаємо, в чому проблема! Ви, вочевидь, допускаєтесь однієї з цих помилок, які стоять на шляху вільного володіння мовою.


Помилка 1 - Ви ніколи не розмовляєте англійською

  • Ви не живете у мовному середовищі

  • Ви не користуєтесь англійською на роботі

  • Серед Ваших знайомих немає носіїв мови

  • У Вас не вистачає часу на відвідування мовних курсів

  • Ви не наважуєтесь говорити, доки не вивчите мову досконало

Знаєте, що це? Це - "відмазки", які Ви коли-небудь точно використовували у свій захист. Насправді, оправдань можна знайти безліч. Важливо зрозуміти дві речі:


1. РЕАЛЬНО знайти можливість говорити англійською ! Навіть у Вашій ситуації.

2. Ви ПОВИННІ говорити англійською, якщо хочете вдосконалити мову.


Пропонуємо декілька рішень цієї проблеми:

  1. Якщо Ви соромитесь говорити, підшукайте співрозмовника, з яким Вам буде комфортно. Ви не тільки вдосконалите англійську, але і навчитесь поводитись більш впевнено при розмові.

  2. Відвідуйте мовний клуб. Вони зараз є всюди. Ви зможете приємно проводити час, розмовляючи при тому виключно англійською.

  3. Альтернативою мовному клубу є зустрічі з друзями, які розмовляють англійською. Перший раз буде складно повністю відкинути мову, якою Ви звикли спілкуватися. Але вже через декілька зустрічей Ви будете приємно здивовані результатом.

  4. Якщо Вам не комфортно спілкуватись у великих групах, це можна робити на індивідуальних заняттях з Вашим викладачем. Перевагою цього варіанту є миттєва корекція вимови чи інших помилок, які Ви можете допускати при розмові.


Помилка 2 - Ви вважаєте, що маєте недостатньо часу


Вашу проблему дуже легко вирішити! Ми не можемо додати лишні години до Вашого дня, але пропонуємо робити щоденні справи англійською - список покупок чи справ на день, перегляд новин чи відео, просто щоденні роздуми - все це робіть англійською. Почніть з 5 хвилин на день і зовсім скоро у Ваш словничок додасться багато нових слів. Але, щоб побачити результат, це потрібно робити щодня.


Помилка 3 - Основне - добре вивчити граматику!


Ні! Найкращий результат дає вивчення мови в контексті. Читайте, слухайте, говоріть! Ми не кажемо, що граматичні правила, різні таблички чи сотні вивчених слів не мають жодного значення. Але вони Вам не допоможуть, якщо Ви не навчитеся їх застосовувати в контексті. Намагайтесь запам'ятовувати окремі конструкції і використовувати їх в розмові. Ананлізуйте почуте чи прочитане і накладайте на попередньо вивчений теоретичний матеріал. Вам відразу стануть зрозумілішими усі вивчені правила, а слова запам'ятаються в рази легше.


Помилка 4 - У Вас немає чіткого плану


Вільне володіння іноземною мовою часто порівнюють з горою. І тут у Вас два варіанти:

1. Стояти під горою і мріяти, як класно було б зійти на.

2. Припинити мріяти і почати будувати плани - купити спорядження, тренуватися, робити кроки для наближення до мети і робити це щодня. Зазвичай, підкорюючи гірську вершину, ми не бачимо самої вершини, але точно знаємо, що вона є і що з кожним кроком ми до неї наближаємось.


Подібно є з мовою: Ви можете мріяти вільно розмовляти англійською, або мати чіткий план і діяти. Як думаєте, який варіант буде результативнішим? Відповідь очевидна.


Розробіть чіткий план, які конкретно аспекти Вам потрібно вдосконалити. Розприділіть його на щодень. Таким чином, у Вас буде конкретна мета щодня і стимул до регулярного вивчення.


Помилка 5 - Відкладання на потім


Якщо у цій статті Ви знайшли корисні для себе рішення, не чекайте понеділка, нового року відпустки чи іншої "слушної" нагоди! Почніть застосовувати їх вже сьогодні і результат не заставить себе чекати. А ми бажаємо Вам успіхів у цьому!



54 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page